20 במרץ 2015

פאי בטטות



הבטטות והבצל עמדו חיכו להם בשקט לתורם, אמרתי לעצמי שאני חייבת למצוא להם שילוב טוב,

אמממ יום - יומיים ועלה לי רעיון פאי בטטות ובצל



הנה המתכון ואופן ההכנה

לבצק

150 גרם חמאה

1.5 כוס קמח (אם מרגישים שחסר להוסיף עוד טיפה)

2 גרם סוכר

2 ביצים

1.5 כפיות מלח



אופן הכנת הבצק

לחמם תנור ל 180 מעלות, בקערת המיקסר  עם וו גיטרה להכניס את החמאה חתוכה לקוביות וקמח מנופה, ללוש היטב במהירות בינונית.

להוסיף את הסוכר והביצים בהדרגה עד להטמעה מלאה.

להוסיף את המלח וללוש עוד מספר שניות.

לרדד את הבד ולהניח על התבנית ולהכניס לקרור עד הכנת המילוי.



חומרים למילוי

5 בטטות

2 בצל חתוך לרצועות

40 גרם חמאה



לקלוף את הבטטות ולפרוס לעיגולים, לשים בסיר מלא מים חמים ולחכות לריכוך,

במחבת לשים את החמאה ולהוסיף את הבצל,

לטגן את הבצל עד שקיפות

לשים בקערה את הבטטות הרכות ולמעוך היטב (כמו פירה) להוסיף את הבצל ולערבב היטב



רוטב

חומרים

שמנת מתוקה לבישול

מעט פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

כף קורנפלור

10 גרם חמאה

2 ביצים



בסיר קטן לשים את החמאה, להוסיף את השמנת, הקורנפלור והתבלינים ולבחוש היטב, לבשל מעט על אש נמוכה עד הרתחה או עד שהקורנפלור נמס. 

להוריד את הסיר מהאש.

בקערה נפרדת להקציף ידנית 2 ביצים ולדאוג לעשות השוואת טמפ`  (לקחת מעט מהרוטב החם לתוך הביצים ולערבב היטב) ואתז לאחד הכל ולערבב היטב.



מוציאים את התבנית פאי מהמקרר, שמים את תערובת הבטטות והבצל ומשטחים היטב,

יוצקים את רוטב השמנת בזהירות ומכניסים לתנור לכ -40 דקות או עד שהבצק זהוב.



להוציא מהתנור ולתת לפאי להתקרר ובתאבון

זהירות זה טעים!!



המתכון הורכב מכמה מתכונים שראיתי באינטרנט בתוספת שינויים שלי

בתאבון.


זהבית 



אין תגובות: